Taeguek Kee (Gi)

 

Det koreanske flag symboliserer meget af østens filosofi, tankegang og mystik. Symbolet og flaget bliver kaldt Taeguek Kee. Det siges at Taeguek Kee første gang blafrede i vinden 1882. På dette tidspunkt var der blevet lavet en traktat mellem Korea og Japan for at slutte de fjendtligheder, der var et resultat af Japans invasion af Korea i 1592. 
En af de koreanske udsendinge, der blev sendt til Japan for at underskrive traktaten, følte ombord på skibet, at der var behov for et nationalt symbol, og han lavede så et flag der blev kaldt Taeguek Kee.
Flaget indeholder nogle af de mest grundlæggende symboler i orientalsk filosofi. 
Um & Yang symbolet ( Yin & Yang) i midten udtrykker dualismen i universet. Alting eksisterer ud fra harmonisk balance mellem direkte modsætninger. Sådanne modsætninger er f.eks. lys/mørke, nat/dag, opbygning/nedbrydning, aktiv/passiv, godt/ondt. Det ene kan ikke eksistere uden det andet. 
Den blå del af cirklen symboliserer jorden og den røde himlen.

Den hvide baggrund repræsenterer ligeledes landet, cirklen repræsenterer folket og bjælkerne regeringen.

Bjælkemærkerne i hjørnerne kaldes GWE'er. Disse 4 GWE`er repræsenterer de 4 verdenshjørner og solens gang på himlen. GWE`en i det nederste venstre hjørne udtrykker således daggry og tidlig morgensol, når solen går op i øst. GWE`en i det øverste venstre hjørne udtrykker strålende solskin, når solen er i syd. GWE`en i det øverste højre hjørne symboliserer skumringen, når solen går ned i vest. GWE`en i det nederste højre hjørne tilkendegiver total mørke, når solen står i nord.

Tae betyder storhed og Geuk betyder evighed. Taeguek betyder således den store evighed. Dette er logisk nok i betragtning af, at symbolerne på flaget dækker alle modsætninger og al harmoni, samtidig med at det viser tidens og universets bevægelse.
Den centrale tanke i Taegeuk Kee indikerer altså, at selv om der er en konstant bevægelse i universet, er der også balance og harmoni.